Inventarisatierapport
asbest

Het proces van asbestsanering start met een inventarisatierapport. Bij Velpro Asbestsanering zorgen we ervoor dat u beschikt over een volwaardig en professioneel rapport.

Interesse in een offerte?
Regel het direct online!

De eerste stap in het proces van asbestsanering bestaat uit het inventarisatierapport. Het inventarisatierapport asbest is namelijk een vereiste voordat u een sloopmelding of vergunningsaanvraag kunt doen bij uw gemeente.
Bij Velpro Asbestsanering verzorgen we het proces van asbestsanering van begin tot eind, wat betekent dat wij u ook kunnen voorzien van een inventarisatierapport. Klik hier om gebruik te maken van onze calculator. Zo weet u binnen enkele minuten wat de kosten van asbestsanering in uw geval zijn.

Hoe ziet een inventarisatierapport asbest eruit?

Een inventarisatierapport asbest is vereist voor gebouwen die voor het jaar 1994 gebouwd zijn. Het doel van de rapportage is het in kaart brengen van de asbestlocaties binnen het gebouw. Vervolgens hoort bij iedere asbestlocatie een bepaald risico. Ook deze risico’s worden in kaart gebracht in het inventarisatierapport.

De asbestinventarisatie start met een vooronderzoek. Hierbij stellen we u een aantal vragen aan de hand van een intakeformulier. Als er in uw geval bouwtekeningen of oude reportages aanwezig zijn, horen we hier graag van.
Vervolgens voert een gecertificeerd deskundig inventariseerder asbest (DIA) een onderzoek uit op locatie. Eventuele aangetroffen asbesthoudende materialen worden vervolgens bemonsterd en in kaart gebracht. De asbestverdachte materialen worden hierna geanalyseerd in het laboratorium.
Ten slotte worden de resultaten uit het laboratorium verwerkt in het rapport. Er wordt duidelijk aangegeven waar het asbesthoudende materiaal zich bevindt, wat het asbestpercentage is en om welk type asbest het draait. Dit alles wordt extra duidelijk gemaakt aan de hand van schetsen en foto’s.

Asbest verwijderen voor bedrijven

Velpro Asbestsanering verzorgt het proces van asbestsanering van begin tot eind. Bent u benieuwd wat de kosten zijn in uw geval? Wanneer u dit eenvoudig binnen enkele minuten wilt weten, kunt u gebruik maken van onze calculator.

Heeft u overige vragen? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon.